"Minden panasz gyógyítására terem egy gyógynövény" - Maria Treben

Manapság a gyógyszeripar fénykorát éli, szinte minden apró-cseprő panaszra létezik már gyógyszer, ami ideig-óráig valóban hatásos, sokszor azonban csak a tünetek enyhítésére, elnyomására elég (tisztelet a kivételnek).

Még évekkel ezelőtt akadt a kezembe Maria Treben gyógynövényekről szóló könyve, ami sok mindent megváltoztatott bennem. Tényleg lehetséges gyógyszerek helyett gyógynövényekkel enyhíteni a különböző panaszokon? Bizonyos betegségek esetén talán hatékonyabbak egy gyógyszernél?

stressz gyógynövény maria treben

Többféle gyógynövénykúrát kipróbáltam már, és határozottan kijelenthetem, hogy valóban hatékonyak.

DE. Tisztában vagyok vele, hogy nem helyettesíthetnek egy orvosi kezelést, pláne súlyos betegségek esetén.

A leírtak kizárólag a saját tapasztalataim és/vagy az írónő által leírtak.

Néhány mondat Maria Trebenről: 1907.szeptember 27-én született a csehországi Saaz városában.

Gyerekkorától kezdve élénken érdeklődött a különböző gyógynövények iránt. Később, amikor a világháborúban a tífusz betegségben szenvedett, állítása szerint gyógyszer hiányában a vérehulló fecskefű mentette meg az életét.

Ezt követően alaposan belemerült a gyógynövények tanulmányozásába. Saját magán tesztelte őket, valamint az idősek tapasztalatait gyűjtötte össze és leírásokat készített a növényekről.

Első könyve, az 1980-ban megjelent "Egészség Isten patikájából", több, mint 5 millió példányban kelt el.

stressz gyógynövény maria treben

Később megjelent egy könyve, amelyben az emberek tapasztalatait gyűjtötte össze az általa írt kúrákkal kapcsolatban.

Halála után több könyvet is kiadtak, különböző kategóriákba szedve a gyógymódokat (pl.Bőrbetegségek, Férfi - és Női betegségek).

Mivel a stressz az emberek többségénél megjelenik életük folyamán bizonyos élethelyzetekben, ezért ezt a könyvet választottam, és kiemelnék néhány tippet, néhányat én is kipróbáltam.

stressz gyógynövény maria treben

Álmatlanság, rossz alvás: Talán sokan leírták már, de saját tapasztalatból is írom, hogy valóban hatásos egy nagy bögre citromfű tea lefekvés előtt. Bár az írónő frissen szedett növényeket ajánl elsősorban, valljuk be, manapság elég életszerűtlen, hogy az ember kimegy a kertbe, és leszedésre váró gyógynövények várják.

Én a szárított teafüvekkel próbálkoztam, de a várt hatás így sem maradt el. :) Valamikor orbáncfűvel helyettesítettem, a hatás ugyanaz volt.

Fontos tudni, hogy 1-1 kúra több időt vesz igénybe, általában kb. 2 hónap, mire egy gyógynövény hatása érezhető, viszont nem csak tünetet enyhít, hanem magán az eredeti problémán is segít.

Tisztítókúra: Köztudott, hogy a stresszhez hozzájárul a nem megfelelő táplálkozás is, de érdemes kipróbálni a csalánt, mint vértisztító növényt, az írónő tavasszal és ősszel ajánlja 2-3 hónapon keresztül.

Stressz eredetű fejfájás: Cickafarkfű, csalánlevél, galagonya, kankalinvirág, svédkeserű, ezek mind hatékonyak lehetnek. Ez utóbbit a drogériákban is lehet kapni. Én immunerősítő kúraként szoktam fogyasztani a svédcseppeket.

Magas vérnyomás: Fehér fagyöngy-kúra

Stressz okozta szédülés: Cickafarkfű és svédkeserű enyhíthetnek a panaszokon.

Gyomorgörcs: Cickafark vagy citromfűtea reggel és este.

Ezeken kívül még nagyon sok olyan panaszra ajánl gyógymódot a könyv, amelyekről nem is gondolnánk, hogy stressz eredetű.

Ajánlom még az írónőtől az alábbi köteteket, melyek később jelentek meg:

stressz gyógynövény maria treben

stressz gyógynövény maria trebenstressz gyógynövény maria trebenTi próbáltatok már valamilyen gyógynövénykúrát? Ha igen, hatékony volt?

Kíváncsian várom a tapasztalatokat kommentben. :)

Kövessetek facebookon és instagramon is: https://www.facebook.com/Könyvbirodalom-503459226845705

https://www.instagram.com/angikonyvbirodalma