Azt hinné az ember, hogy az e-könyvek megjelenése óta az "igazi" könyvek leáldozóban vannak.

Én még azok közé tartozom, akik szeretik kezükbe venni a könyveket, érezni a papír illatát, rendezgetni őket a könyvszekrényemben.

Nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy könyvtárat nyitottak a munkahelyemtől néhány perc sétára lévő Camponában.

Nem is akármilyet, bizalomkönyvtárat.

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maraton

Röviden az a "szabály", hogy amennyi könyvet viszel, annyit hozhatsz el. Arra is van lehetőség, hogy ha csak elhoznál könyvet, akkor becsületkasszába fizess egy tetszőleges összeget. Az összegyűlt pénzt hátrányos helyzetű gyermekekhez juttatják.

Elmentem egy kis felfedezőtúrára a könyvtárba, hogy Nektek is megmutassam, hiszen ez nem csak egy könyvtár, hanem közösségi tér is egyben.

Ha helyben olvasgatnál egy kicsit, megteheted például ezen a raklapokból összerakott kényelmes kanapén, egy kávéval, mert még kávéautomata is van. :)

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maraton

A könyveket, amelyeket hozol, csak tedd a lenti képen látható asztalra, a könyvtáros majd elrendezi őket, a polcokon témák szerint vannak rendezve a könyvek. Szépirodalom, sütés-főzés, állatok, idegen nyelvű könyvek, gyerekkönyvek, stb. Minden korosztály megtalálja, ami kedvére való.

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maraton

Arra is van lehetőség, hogy ha szeretnél egy bizonyos könyvet, vagy van kedvenc szerződ, akkor feliratkozol az egyébként nagyon kedves és segítőkész könyvtárosnál, felírja a neved, és ha esetleg megérkezik a választott könyv, félreteszi Neked.

Még egy olvasósarok:

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maraton

Nagyon sok időt el lehet itt tölteni, én közben elbeszélgettem egy nagyon kedves bácsival, az sem zavarta, hogy 1-1 képen szerepel. :)

Készítettem Nektek egy mini toplistát azokról a könyvekről, amelyek jelenleg a legjobban megfogtak engem a könyvtárban. :)

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maratonFábián Janka könyvei újabban nagyon felkapottak lettek, csodálkoztam is, hogy más nem csapott még le erre a vadiúj állapotban lévő könyvre. Én megtettem. :)

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maratonUgyan nem vagyok nagy horror-rajongó, de Stephen King könyveire kezdek rászokni. Rögtön hármat is találtam a szerzőtől, az Állatemető című könyvére pedig feliratkoztam. :)

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maratonSzabó Magda könyve 1982-es kiadásban.

könyv olvas olvasás könyvtár campona kikapcsolódás pihenés relax reblog maraton

Paolo Coelhonak ezt a könyvét is felfedeztem, lehet, hogy ez lesz a következő olvasmányom.

Helen könyvtárában folyamatosan szerveznek felolvasó-esteket, programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, érdemes a Campona facebook oldalát figyelni, mert folyamatosan tájékoztatnak az eseményekről.

Ajánlom mindenkinek ezt a csöndes kis könyvtárat, ahol kényelmesen tudsz helyben olvasni, "mazsolázgatni" a könyvek között, sziesztázni. :)

Kövessetek facebookon és instagramon is: https://www.facebook.com/Könyvbirodalom-503459226845705

https://www.instagram.com/angikonyvbirodalma